NİSAN AYI 1. ETKİNLİK- PROJE DEĞERLENDİRME MEKTUBU


RENKLİ İPLERİN GERİ DÖNÜŞÜM DÜNYASI
ZÜBEYDE HANIM ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI (SABAH GRUBU) KARASU / SAKARYA
PROJE  DEĞERLENDİRME MEKTUBU / MİNE DEMİRCİ
             Zübeyde Hanım Anaokulu Kelebekler Sınıfı öğrencileri ile birlikte katılmış olduğum "Renkli İplerin Geri Dönüşümü Projesinde" beni  heyecanlandıran  ilk kez e twinning projesine katılmak ve etwinning ailesine dahil olmaktı. Projemizin amaç ve hedeflerini incelediğimde çocuğu merkeze alması, yaratıcılığını ve özgün düşünme becerilerini geliştirmesi, büyük ve küçük kas gelişimini desteklemesi, dil gelişimini desteklemesi ve daha birçok kazanımların yanı sıra günümüz tüketen toplumunda en çok ihtiyacımız olan geri dönüşüm bilincini çocuklara kazandırması beni bu projeye katılmak ve bu çalışmalarda öğrencilerimle birlikte bulunmaya sevk etti.
            Küçük yaş grubunda ve yoğun bir Anaokulunda çalışıyor olmak biraz dezavantaj gibi görünse de velilerimin desteği ve öğrencilerimin özverili çalışmaları her etkinliğe aynı heyecanla başlayıp her ürünümüzü tamamladığımızda da mutluluklarına şahit olmak bir kez daha iyi ki bu projedeyim dedirtti.
             Projede kullanılan malzemelerin temininde velilerimin tepkileri çok olumlu oldu. Uzun suredir evlerinde bir kenara atılmış ve değerlendirilmek için bekleyen  iplerini teşekkür ederek gönderenler bile oldu. Bunun yanı sıra diğer malzemelerin temininde  de (strafor,ağaç dalları,çöp şişler,kürdanlar,plastik tabaklar vs.)  herhangi bir zorluk yaşanmadı. Kolay buluna birlikleri etkinliği daha aktif hale getirdi. Malzemelerin  nelere dönüşebilir olduğunu görmek ,çocukların bunu gördüklerindeki verdikleri tepkiler gerçekten çok etkileyiciydi.
              Bu projenin bana kattığı bir fayda da proje boyunca kullanılan çeşitli web 2 araçlarını (photogrid,animoto,ouik,photofhina,incollage,powerdirector) öğrenmemi sağlamasıdır. Öğrenme ve uygulama aşamam  biraz zaman alsa da  programların proje dışında da aktif bir şekilde kullanılabilmek çok güzel. Ayrıca webinar görüşmeleri benim ve öğrencilerimin heyecanla beklediği güzel etkinliklerden bir tanesiydi. Proje katılımcılarımızla yaptığımız whatsapp yazışmaları, telefon görüşmeleri,sohbet odası yazışmalarımız, Renkli İplerin Geri Dönüşüm Dünyası etwinning projemizle ilgili her türlü bilgi alışverişin sağlanması açısından çok yaralı ve verimli olduğunu düşünüyorum. Grup yöneticilerimizher konuda yardımcı olmak için büyük çaba sarf ettiler.
     Bu projede olmama vesile olan,  proje kurucumuz Fatma SAHİN AKDAĞ'a her türlü yardımı esirgemediği , her defasında yüreklendirdiği için; proje yöneticilerimiz Hamid ŞAHİN ve Binnaz REÇBER'e  çalışmalarımızda vermiş oldukları yoğun destek için; bu işin güzel bir ekip işi olduğunu ve işbirliği içine güzel çalışmalar yaptığımız için proje ortaklarıma  çok teşekkür ediyorum.

                                                                                                                               MİNE DEMİRCİ


Yorumlar